Wiosna
rozgościła się u nas na dobre. Za sprawą trzecioklasistów, którzy
wyczarowali wiosenne kwiaty, wiosna zawitała także do naszej
kuchni.
Z pomidorków koktajlowych, twarożku kremowego, szczypiorku i kilku listków
pietruszki uczniowie klasy 3 a
wyczarowali smaczne, zdrowe i cudnie wyglądające tulipany, które mogą stanowić
świetną dekorację urodzinowego stołu.
Do tego jabłka zamienione w miseczki wypełnione owocami, w towarzystwie
wiosennych kwiatków wyciętych z jabłka. Pychota i ślicznota.
Do wykonania tulipanów potrzebujesz: pomidorki koktajlowe, twarożek kremowy,
szczypiorek, listki zielonej pietruszki lub bazylii.
Przepis wykonania: Każdy pomidorek przycinamy "na krzyż" do
połowy. Można wyciągnąć miąższ, aby zmieścić więcej twarożku, jednak
niekoniecznie. Dół pomidorka (tam gdzie była szypułka przebijamy wykałaczką i w
powstały otworek wbijamy szczypiorek).
Pomidorki faszerujemy ulubionym serkiem, ściereczką wycieramy jego nadmiar.
Układamy na półmiskach w kształt bukietu tulipanów. Pomidorki faszerujemy ulubionym serkiem, ściereczką wycieramy jego nadmiar.